Inici

L'institut

Estudis

Projectes

Escola-Empresa

Secretaria

Serveis

Multimèdia

Notícies

caenfres

Cercador

Banner Slide Zona INSTITUT

Història de l'institut

L'institut va nèixer quan la manca d'espai a l'Institut Politècnic Vidal i Barraquer del centre de Tarragona va provocar l'escissió de la Branca Sanitària i la creació d'una nova Secció Sanitària, que es va ubicar en l'actual Complex Educatiu de Tarragona. En poc temps es va esdevenir en l'Institut Cal·lípolis. 

La creació d'un nou centre, a partir dels estudis de la Família de Sanitat i amb possibilitat de crèixer i ampliar l'oferta formativa amb noves especialitats, va ser tot un repte pel nou claustre de professors, que el va assumir amb molta il·lusió.

Així en cursos successius l'oferta formativa es va anant ampliant, primer amb nous estudis de la Família professional de Sanitat i després amb la incorporació d'estudis de la Família d'Imatge Personal i (curs 1998-1999) i poc després amb ensenyaments d'Activitats Físiques i Esportives (curs 1999-2000).

El 1999 es celebra el 10è aniversari i es crea el logotip del centre inspirat en el mosaic romà dels peixos.

El curs 2001-2002, es va produir la fusió amb un altre centre també ubicat dins el Complex Educatiu de Tarragona, l’IES Rovira i Virgili, i es van incorporar els seus ensenyaments, principalment el Batxillerat.

El curs 2005-2006 es van iniciar els ensenyaments esportius en l'especialitat de futbol, essent l’institut un dels centres pioners en la impartició d’aquests estudis.

El curs 2007-2008 van finalitzar els ensenyaments de Batxillerat.

El curs 2013-2014 l'institut celebrà el seu 25è aniversari.

Una fita important de l'institut ha estat obtenir el 2016 la Q de plata a l'excel·lència educativa del model e2cat.

 

D’on prové el nostre nom?

Durant el primer curs després de la creació del centre, s'incia el procés per posar un nom a l'institut i es convoca un concurs públic. El claustre i el consell escolar tenen gran interès en donar-li una entitat pròpia el més aviat possible en relació a la resta de centres que integraven el Complex Educatiu.

El nom que resultarà escollit pel Consell Escola fou "Cal·lípolis", nom d'una antiga romana tarraconense.

La vil·la romana estava situada a la Pineda, a uns 5 km de Tàrraco, en l’actual terme municipal de Vila-seca. Tot i que l’interès per aquest assentament romà ja venia de lluny, va ser a partir de l’any 1950, que es van realitzar noves prospeccions i un vol aeri va permetre la seva localització. L’any 1955 l’investigador Sánchez Real va efectuar una primera actuació arqueològica en què es localitzaren diverses estructures arquitectòniques i es recuperà el conegut mosaic dels peixos (sota aquest paràgraf).

 

 

Links Interès Professorat

  • 1

Links Interès Alumnat

  • 1

Institut Cal·lípolis

calipolis
 
L’Institut Cal·lípolis és un centre públic específic de formació professional amb una àmplia oferta formativa de les famílies professionals
-  Sanitat
- Activitats físiques i esportives
- Imatge personal
- Ensenyaments esportius.

On estem ?

mapa
 
Està situat dins el Complex Educatiu de Tarragona, a uns 4 Km del centre de la ciutat, en l’autovia Salou-Tarragona.
 

Contacte

telefons
 
Telèfon:

Mails:  - Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
             - Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Agraïments, queixes i suggeriments

 

Video presentació

 
XARXES SOCIALS
 
1457999661 facebook1457999675 twitter1457999846 youtube