Catalan English French Spanish

Cercador

Banner Slide Zona INSTITUT

Història de l'institut

La manca d'espai de l'Institut Politècnic Vidal i Barraquer va provocar l'escissió de la Branca Sanitària i la creació d'una nova Secció Sanitària, que es va ubicar en l'actual Complex Educatiu de Tarragona i en poc temps es va esdevenir en l'Institut Cal·lípolis. 

L'inici del centre en el qual la Família de Sanitat era el fonament, la base i la possibilitat d'ampliar l'oferta formativa amb noves especialitats era tot un repte pel nou claustre de professors que el va assumir amb molta il·lusió.

En cursos successius la secció sanitària ja es va constituir com un nou centre educatiu i la seva oferta formativa es va anant ampliant. Primer amb nous estudis de la Família professional de Sanitat, després amb la incorporació d'estudis de la Família d'Imatge Personal i (curs 1998-1999) i poc després amb ensenyaments d'Activitats Físiques i Esportives (curs 1999-2000).

El 1999 es celebra el 10è aniversari i es crea el logotip del centre.

El curs 2001-2002, es va produir la fusió amb un altre centre també ubicat dins el Complex Educatiu de Tarragona, l’IES Rovira i Virgili, i es van incorporar els seus ensenyaments, principalment el Batxillerat.

El curs 2005-2006 es van iniciar els ensenyaments esportius en l'especialitat de futbol, essent l’institut un dels centres pioners en la impartició d’aquests estudis.

El curs 2007-2008 van finalitzar els ensenyaments de Batxillerat.

El curs 2013-2014 l'institut celebrà el seu 25è aniversari.

Tot i haver impartit els estudis de Batxillerat i ESO en diferents períodes de la seva història, l’Institut Cal·lípolis ha estat des del seus inicis l’any 1989, un centre predominantment de formació professional.

 

D’on prové el nostre nom?

Durant el primer curs després de la creació del centre, s'incia el procés per posar un nom a l'institut i es convoca un concurs públic. El claustre i el consell escolar tenen gran interès en donar-li una entitat pròpia el més aviat possible en relació a la resta de centres que integraven el Complex Educatiu.

El nom que resultarà escollit pel Consell Escola fou "Cal·lípolis", nom d'una antiga romana tarraconense.

La vil·la romana estava situada a la Pineda, a uns 5 km de Tàrraco, en l’actual terme municipal de Vila-seca. Tot i que l’interès per aquest assentament romà ja venia de lluny, va ser a partir de l’any 1950, que es van realitzar noves prospeccions i un vol aeri va permetre la seva localització. L’any 1955 l’investigador Sánchez Real va efectuar una primera actuació arqueològica en què es localitzaren diverses estructures arquitectòniques i es recuperà el conegut mosaic dels peixos (sota aquest paràgraf).

 

 

Links Interès Professorat

  • 1
  • 2

Links Interès Alumnat

  • 1

Institut Cal·lípolis

calipolis
 
L’Institut Cal·lípolis és un centre públic específic de formació professional amb una àmplia oferta formativa de les famílies professionals
-  Sanitat
- Activitats físiques i esportives
- Imatge personal
- Ensenyaments esportius.

On estem ?

mapa
 
Està situat dins el Complex Educatiu de Tarragona, a uns 4 Km del centre de la ciutat, en l’autovia Salou-Tarragona.
 

Telèfons de contacte

telefons
 
Telèfon:
Horari d’hivern (d’octubre a maig):
Matí: de dilluns a divendres de 9/13h
Tarda: dimarts de 15/17h
 
Horari d’estiu (de juny a setembre):
Matí: de dilluns a divendres de 9/13h

Video presentació

 
XARXES SOCIALS
 
1457999661 facebook1457999675 twitter1457999846 youtube