Inici

L'institut

Estudis

Projectes

Escola-Empresa

Secretaria

Serveis

Multimèdia

Notícies

Catalan English French Spanish

Cercador

Projectes Erasmus +

El programa és la resposta de la UE als reptes socioeconòmics actuals. Es tracta d'una estratègia coordinada per al creixement i l'ocupació, anomenada Europa 2020, de la qual l'educació i la formació en són una part integral. La inversió en educació i formació es considera clau per al desenvolupament del potencial personal, l'adquisició de noves habilitats i l'increment de les perspectives laborals.
 
 

INFORMACIÓ GENERAL

 
 

Què és Erasmus+?

És el nou programa de la Unió Europea que comprèn diferents programes educatius amb l’objectiu de donar una dimensió europea a la Formació Professional que fomenti l’ocupabilitat dels joves, una major qualitat en la formació i en el procés d’ensenyament-aprenentatge, a la vegada que impulsa la internacionalització i modernització del centre.
Què ofereix?

Els programes educatius europeus promouen dos tipus d’accions: la mobilitat per l’aprenentatge i la cooperació per a la innovació.

La mobilitat per l’aprenentatge permet a l’alumnat i al professorat la realització d’una estada formativa en empreses d’altres països. Els alumnes poden realitzar part de la seva FCT a l’estranger.

La cooperació per a la innovació està fonamentada en la creació d’associacions estratègiques entre centres europeus per a la transferència de la innovació i l’intercanvi de bones pràctiques.
El centre impulsa aquest tipus d’iniciatives a través de les convocatòries anuals del Departament d’Ensenyament i del SEPIE.

MOBILITAT D’ESTUDIANTS

L’alumnat del centre pot realitzar part de la seva Formació Pràctica en Centres de Treball  en empreses d’altres països.  La durada de les estades formatives varia en funció del nivell educatiu a qui van adreçades. Per als cicles de grau mitjà es preveu una durada de 30 dies en empreses i per als cicles de grau superior de 60 dies.

L’ajut que reben els beneficiaris és en concepte de despeses de viatge, manutenció i allotjament (quantitats que varien en funció del país de destinació) i el seu pagament es fa mitjançant transferència bancària al compte corrent del sol·licitant. És requisit indispensable que l'alumnat participant disposi d'assegurança obligatòria mèdica, de viatge, de responsabilitat civil i d'accidents.

L’Institut Cal·lípolis obre anualment una convocatòria  per a sol·licitar la participació en estades formatives en altres països dins del programa Erasmus+. Se seleccionen els  participants seguint un procés just i transparent, supervisat per la Comissió de Mobilitat Internacional del centre.

Requisits de participació:

 • Tenir nacionalitat espanyola, tenir NIE o permís de residència.
 • Ser alumne del centre i estar matriculat del mòdul d’FCT.
 • No tenir cap actuació contrària a les normes de convivència del centre.
 • Informe favorable d’aptitud per part del tutor/equip docent.

Presentació de sol·licituds:

 • Es valoren: dades acadèmiques, coneixement de llengües estrangeres i motivació personal (justificació de l’estada formativa i impacte de la seva participació).
 • Lliurament de sol·licituds dins del termini a secretaria.

Publicació de la resolució:

 • La comissió de mobilitat internacional avalua les sol·licituds presentades.
 • Es fa pública al cartell d’anuncis la resolució amb una llista baremada.

 

PROJECTES COOPERATIUS

En funció de les característiques de cada projecte es defineix el perfil dels seus participants. Les persones susceptibles de participar-hi són convocades a una reunió informativa on se’ls dona la informació necessària i se’ls lliura el full de sol·licitud.  Se seleccionen els  participants seguint un procés just i transparent, supervisat per la Comissió de Mobilitat Internacional del centre.

Requisits de participació:

 • Ser alumne del centre i tenir el perfil requerit.
 • No tenir cap actuació contrària a les normes de convivència del centre.
 • Informe favorable d’aptitud per part del tutor/equip docent.

Presentació de sol·licituds:

 • Es valoren: dades acadèmiques, coneixement de llengües estrangeres i motivació personal  (justificació de la participació en el projecte i impacte de la seva participació) .
 • Lliurament de sol·licituds dins del termini a secretaria.

Publicació de la resolució:

 • La comissió de mobilitat internacional juntament amb el professor responsable del projecte avalua les sol·licituds presentades.
 • Es fa pública al cartell d’anuncis la resolució amb una llista baremada dels aspirants seleccionats i en llista d’espera.

XARXA DE SOCIS EUROPEUS

 

L’institut té una àmplia experiència en projectes de mobilitat i cooperació internacional. L’any 2000 va començar a realitzar estades formatives a l’estranger amb diferents països europeus com: Noruega, França, Itàlia i Alemanya. Establint sovint relacions de reciprocitat.

De forma constant es treballa per ampliar la xarxa i donar cobertura a totes les especialitats del centre que participen en projectes de mobilitat per l’aprenentatge. Al llarg dels anys i a través de la participació del centre en diversos projectes de cooperació, s’ha ampliat la xarxa de socis arreu d’Europa i en aquests moments es manté activa amb:
 

ALEMANYA Gertrud-Baümer-Berufskolleg Duisburg http://www.gbbk.de/
ÀUSTRIA Swans Gmunden
 Handelsakademie de Lambach
http://www.basketswans.at https://www.haklambach.at/
ITÀLIA Azienda Unità Sanitaria Locale Roma G
 Dipartimento di Prevenzione Asl Roma G
http://www.aslromag.info
MALTA

 Dar Saura

 St. Simon Pharmacy
http:// www.stsimonpharmacy.com
NORUEGA  Haugaland Videregående Skole http://www.haugaland.vgs.no/
PAÏSOS BAIXOS

 Gildeopleidingen

http://www.gildeopleidingen.nl
POLÒNIA

 Dolnoslaskie Centrum Diagnostyki Laboratoryjnej

 Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny nr1 We Wroclauwiu Klinika Hematologii

http://www.dcdl.po/ http://www.spsk1.com.pl/
REGNE UNIT  ISA Training  Coleg y Cymoedd

 Kendal College

http://www.isatraining.co.uk/ http://www.cymoedd.ac.uk/ http://www.kendal.ac.uk/

 

PROJECTES ERASMUS+ ACTUALS

 

 

Mobilitat per l’aprenentatge

 

 

L’Institut Cal·lípolis fomenta diferents accions de mobilitat formativa que contribueixen a la millora de la formació del nostre alumnat i el desenvolupament professional del professorat del centre.
Participem en projectes de mobilitat d’alumnat per a la realització de pràctiques en empreses d’altres països (FCT) i de mobilitat de professorat per a la realització de períodes de formació i pràctiques en empreses o escoles d’altres països.

 

 

 

CONVOCATÒRIA ERASMUS+ 2018/19

 

 

Mobilitat per l’aprenentatge

 • Presentació de sol·licituds: del 25 d’octubre al 9 de novembre de 2018.
 • Lloc de registre de la documentació: secretaria del centre (primer pis edifici Cal·lípolis).
 • Publicació de la resolució: 14 de desembre de 2018 (al taulell d’anuncis).

 

 

Documentació

 

 

ABOUT US

 

 

Institut Cal·lípolis is a vocational training high school located inside the campus of Complex Educatiu de Tarragona, just 4 kilometres away from the city centre. The college is a reference among employers in the area of Tarragona. Its educational offer is wide and distinct from the rest of the schools.

The college offers intermediate and advanced level education in the areas of Beauty and hairdressing, Health, Physical activities and sports.  Besides, it offers occupational training and transnational courses organized by the Catalan Work Department with the collaboration of the National Ministry of Education and funded by the European Social Fund.

 

 

 

Concerning international relations, Institut Cal·lípolis has a long experience in students’ exchanges and international projects.

The school has taken part in programs such as Comenius, Leonardo da Vinci and Erasmus. Since 1994 we have had students in   work placements abroad, in countries such as Norway, Sweden, France, Italy and Germany among others.

The majority of these projects have had reciprocity.   Institut Cal·lípolis is certified with ISO Regulation 9001/2008 (2nd recertification 2012) and +400 valuation according to the model EFQM e2cat (2016).

The school is fully committed to its quality policy. It is developing its strategic school plan for the period 2016-2020 and it has signed a responsibility agreement with the Catalan Education Department.

Quality policy:

Since 2005, in accordance with its quality policy and its commitment to continuous improvement, the college has set annual targets to maintain quality and excellence  which have been achieved so far.

Our aims are:

1.  Improve educational outcomes.

2.  Maintain a good workplace environment and promote the staff’s professional   development.

3.  Make progress towards the Excellence model.

4. To be an integrated vocational training center comprising initial VT, academic VT and continual enterprise VT

Our tasks:

1. To educate, train and guide students to be able to develop their skills and professional abilities.

2. Provide high-standard quality education adapted to the technological and social requirements  of our time.

3. To prepare students to enter the work market and/or to continue further studies.

4. Work for the transmission and exchange of knowledge among the educational community.

Our vision:

The Institute Cal·lípolis wants to be a professional training center with its own educational project and wants to remain a reference point in   Health, Human Welfare and  Leisure.  

It wants to enhance synergies  and knowledge transfer among its studies of Health, Beauty and Hairdressing, Sports and Physical Activities.

In every way we want to achieve continuous improvement in the results and the satisfaction of all actors  involved: students, staff and companies.

Our values:

The principles and values ​​that guide the activities of the Institute Cal·lípolis are:

 1. Team participation, involvement and commitment.
 2. Integration into an enterprising and productive network.
 3. The training of our students.
 4. Innovation.
 5. Continuous improvement.
 6. Entrepreneurship.
 7. Internationalisation.
 8. Environmental respect.

Our main courses:

 

VOCATIONAL FAMILY

EDUCATIONAL LEVEL

ADVANCED

INTERMEDIATE

Health

Pathology and cytology assistant

Lab technician

Radiology technician

Dietetic assistant

Environmental health technician

Hospital administration

Radiation therapy assistant

Emergency medical assistant

Nursing assistant

Pharmacy and parapharmacy assistant

Beauty & Hairdressing

Beauty & wellness

Professional make-up & Characterisation

Styling & Managing hairdresser

Beauty care

Hairdressing

Physical & Sports activities

Sports trainers and sports management

Football

Outdoor sports leaders

Football

 

ERASMUS CHARTER FOR HIGHER EDUCATION

ERASMUS POLICY STATEMENT

INFORMATION FOR INCOMINGS

On this section you find practical information concerning international mobilities in cooperation with Institut Cal·lípolis. The contacts with our college are always made by your International Coordinator.

Academic year at Institut Cal·lípolis starts at the beginning of September and ends at the end of June. During this time we welcome foreign students and teachers of current  partners for learning mobility.

Before the mobility period at Institut Cal·lípolis starts, a Europass CV and a motivation letter of the candidates involved must be send to our International Coordinator.

It must be sent at least 2 months in advance to: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

We try to provide a tutor at the college for every in-coming student/teacher. The tutors will be the contact person during the stay. The visitor should talk about the documents that have to be signed at the workplace or by the college with the tutor.

The visitor is required to have the European Health Insurance Card with him and  he  must be covered by his college liability insurance during the placement period.

How to get to Tarragona:

The nearest airports to Tarragona are Barcelona Airport and Reus Airport.

 • From Barcelona Airport the easiest way to reach Tarragona centre is to take an express coach. The coach trip takes 1hr. Express coaches to Tarragona leave directly from the airport (Terminal 1). Tickets can be purchased from the driver on the coach. You can also buy tickets online. Terminal 1 and Terminal 2 are connected by a free shuttle bus.

 

- Barcelona airport

 

 

- Express coaches from Barcelona Airport

 

 

There is also train connection from Barcelona Airport to Tarragona (Terminal 2). Train journey from Barcelona Airport to Tarragona takes about 2 hours. Tickets can be purchased at the ticket office or the vending machines.

- Train from Barcelona Airport

 

 • From Reus Airport there is a bus to Tarragona. The trip takes 20min. Tickets can be purchased from the driver on the bus.

 

 

- Reus airport

 

- Bus from Reus Airport

 

 

How to get to Institut Cal·lípolis:

 

From Tarragona, Pere Martell 1 street, there is a coach that connects the city centre with the college. The coach trip takes 15 min. Tickets can be purchased from the driver on the coach. http://emtanemambtu.cat/detalldelineas/?linecode=42

 

 
Accommodation in Tarragona:

Tarragona has a wide offer of accommodation. These are some recommendations for longer and shorter stays.

 • Students residence

 

- Residència del Complex Educatiu de Tarragona

 

 

- Residència Pigal    

 

 

- Residència Sant Jordi

 

- Residència Alclausell

 

 

 • Renting flats

 

http://www.resa.es/es/residencias/

 

 

https://erasmusu.com/es/erasmus-tarragona

 

 

 • Hotels:

 

 

- Hotel Husa Imperial Tarraco

 

 

- Hotel Urbis Centre

 

 

- Hotel Lauria

 

- Alexandra Aparhotel

 

Get to know  Tarragona:

http://www.tarragonaturisme.cat/en

https://www.youtube.com/watch?v=yqNgrB4GLfA

https://www.youtube.com/watch?v=-BH73ih0VJQ

Projectes

Links Interès Professorat

 • 1

Links Interès Alumnat

 • 1

Institut Cal·lípolis

calipolis
 
L’Institut Cal·lípolis és un centre públic específic de formació professional amb una àmplia oferta formativa de les famílies professionals
-  Sanitat
- Activitats físiques i esportives
- Imatge personal
- Ensenyaments esportius.

On estem ?

mapa
 
Està situat dins el Complex Educatiu de Tarragona, a uns 4 Km del centre de la ciutat, en l’autovia Salou-Tarragona.
 

Telèfons de contacte

telefons
 
Telèfon:
Horari d’hivern (d’octubre a maig):
Matí: de dilluns a divendres de 9/13h
Tarda: dimarts de 15/17h
 
Horari d’estiu (de juny a setembre):
Matí: de dilluns a divendres de 9/13h

Video presentació

 
XARXES SOCIALS
 
1457999661 facebook1457999675 twitter1457999846 youtube